Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

olika definitioner på lycka

AllmäntPosted by Linnea Mattsson Wed, August 14, 2013 21:28:32
Tack och lov, men nu verkar ordningen vara någorlunda återställd i alla fall. Ja för den här gången är det väl bäst att säga.

Ett av de svåraste som finns är när djur eller barn blir sjuka, när de inte kan tala om vad som felar och man får gissa och pröva sig fram tills man har fått svar.

Troligtvis var det en släng av artros som Rinah hade eller också hade hon sträckt sig i leken, när hennes ostyriga dotter kommit med en bredtackling. Det visade i alla fall inget på röntgen men ont hade hon i alla fall. Inte så att hon lät i sig men det syntes på hela hennes rörelsemönster, eller rättare sagt avsaknaden av en normal rörelse.

Hon fick ju i alla fall Rimadyl för smärta och inflammation. Tyvärr är ju Rinah en som är väldigt känslig i magen för allt nytt och naturligtvis även medicinen som hon fick diarré av. I början var jag inte säker på om det berodde på medicinen eller om det var för allt klämmande, blodprovstagning, röntgen eller smärtan. Hon fick en spruta med Rimadyl på djursjukhuset + att hon fick en tablett på morgonen och kvällen dagen efter, sen la jag av.

Då ringde jag igen och talade om att jag hade avbrutit kuren, för nu var det risavkok som gällde. Första natten var vi ute varannan timme (gäsp). Veterinären tyckte att jag kunde ge henne lite dietfoder också efter en dags fasta och eftersom jag hade lite kvar i en säck så började jag ge lite utav det till henne.

Men när det aldrig ville ge sig riktigt tog jag bort dietfodret och hon fick lite av sin vanliga mat tillsammans med risavkoket. Vet ju att på barn kan man göra så om inte de blir av med sin diarré, ge dem vanlig mat. Såg ganska omgående att det var nog rätta medicinen för Rinah, äta sin vanliga mat alltså. För tänk vad man kan bli glad åt en helt vanlig "skitkorv". Ja nu är allt normalt och i natt ska jag sov i min egen säng efter att ha sovit på soffan i sex nätter, men vad gör man inte för sina kära familjemedlemmar.

Får väl prova oss fram lite sedan med glukosamin men det kan också ge diarréer eller ett foder med glukosamin i. Men för tillfället så tar vi det lugnt tills vi har läkt ihop riktigt i alla ändar.
Och nu börjar det dra ihop sig för jakt, bara att inse att den här sommaren är över, och det är bara att inställa sig på skjutbanan och träna. Det är lika ångesladdat varje år, men när man väl är där är det Ok. Och som tjej tror jag man har större krav på sig själv i en mansdominerande värld för att bli accepterad, (åtmindstonde jag). Tack och lov är det inget sånt tjafs i vårat lag, där är man en i gänget. Så nu laddar vi bössan och tar nya tag. (Är tydligen mycket björn här runt om i skogarna, 11 olika observationer har jag hört ryktas om). Inte kul!

Ha de