Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

Älskade Gul om du kunde prata

AllmäntPosted by Linnea Mattsson Wed, August 07, 2013 23:24:19

Ser inte ut som det är slut på eländet ang. sjukstuga än på ett tag.

Var ju iväg med Rina på Eijras och hennes blodöra för en vecka sedan. Det har nu fyllts på igen men efter att ha pratat med andra som sagt att det där tar kroppen hand om själv och att man inte punkterar längre pga infektionsrisken så har jag haft lite is i magen och avvaktat. Nu händer andra saker.

I morse när jag kom ner var inte Rinah sitt rätta jag. Det var något med bakbenen som inte var som det skulle, hon hade inte riktig styrsel i det ena benet, utan stod mest still och tittade på mig med sina runda bedjande bruna ögon. Kan säga att det skar i ens mattehjärta att se sin älskade gul i det skicket. Älskade Guldpärla om du kunde prata och tala om vad som är fel.

Ja det var bara att ringa igen på Eijras men de hade fulltecknat så de tyckte att jag skulle ringa till djursjukhuset och säga att vi kom in akut. Både dom och jag misstänkte att det kunde vara diskbråck.

Så efter att jag pratat med djursjukhuset så lyfte jag in Rinah i bilen och åkte dit. Tror aldrig att jag blivit så bra bemött någon annanstans.
Det togs blodprov, temp och en massa röntgenbilder och veterinären kände igenom kota för kota och böjde än hit och än dit för att lokalisera var felet satt. Lite feber hade hon men inget nämnvärt egentligen, sänkan var lite förhöjd.

Röntgenplåtarna visade heller inget speciellt utan det såg bra ut, så nu har hon fått smärtstillande och antiinflammatoriska tabletter som hon ska äta i fem dagar så får vi se sen.


Frågade också om blodörat, men det tyckte han såg ut som ett normalt blodörat och som han sa - det gör man inget speciellt åt utan kroppen tar hand om det själv. Visst kan man ta hål på det men det kommer oftast tillbaka och man är några hundringar fattigare. (Några hundringar jo jag tackar jag, det gick på över tusen spänn som egentligen var bortkastade pengar).

I väntan i behandlingrummet.

Ett rött fint bandage fick hon där de tog blodprov.

Men jag kan inte koppla av än, magkänslan säger att det blir nog fler turer dit men jag hoppas att jag har fel. I natt sover jag nere på soffan.

ha de