Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

Upp i det blå

AllmäntPosted by Linnea Mattsson Sat, June 22, 2013 20:19:02

Då var projektet byta brädor på östra väggen klart, så jäkla skönt att det är gjort. Bräderna var riktigt risiga och var en skamfläck på huset.

De som satte bräderna förra gången sågade ingen droppkant nertill varpå allt vatten har sugts in i endveden vilket gjort att det ruttnat. Men nu är det droppkant + att de har stått i i träolja, så förhoppningsvis klarar de sig ett antal år till.

Hm......problemet är att det finns några väggar till............men det får bli ett annat år.

Problemet kom när det skulle göras nya vindskivor, ställningen för låg eller om det nu var huset som var för högt (ca 10 meter upp i nocken). Man måste upp på taket i alla fall för att få loss vindskivorna, och vem vill sitta där på takkanten och samtidigt försöka dra loss spikar men ändå se till så man inte ramlar ner.

Då är det tur att man har en granne med skylift till uthyrning och som var ledig.

Sen så skulle det målas, vad händer då? jo själv åker jag på magsjuka som visst var orsakad av nån slags matförgiftning. Men igentligen så spelade det ingen roll, visst jag har inga problem att klättra upp för stegen men när jag väl är uppe så har jag för tusan inga händer att jobba med. För dom två som jag är skapt med dom behöver jag att hålla i mig med.

Men då har jag ju lilla mamsen, min räddande ängel. Att hon är 72 och nyss legat på sjukhus kan nog ingen tro. Alltså den KVINNAN hon räds inga höjder hon inte, Ja jag vet inte om hon räds något över huvud taget. Men hon klättrade upp i alla fall och klarade sig med två händer och målade klart gaveln. Hon är helt klart min förebild i mångt och mycket, bästa mamsen.

Ställningen är nu nerplockad och väggen hel och fin.

Ha de