Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

Ljuslyktans blogg. Ett vardagsliv i ur & skur.

En bit på väg

AllmäntPosted by Linnea Mattsson Sat, May 18, 2013 00:16:00

Ja, jag kan inte annat än tacka den som uppfann hydralklyven, vilket geni. Eller också har han stått och klyvt en herre jävla massa ved med yxa och insett att det minsann inte är någon latmans göra, även fast man inte tar många steg.

Men kan ju säga att jag stått vid denna manick snart all min vakna tid efter jobbet och dragit i spaken och sett den där kolven gå fram och tillbaka en jäkla massa gånger i samma fart utan att nå någon slags klimax, och det enda man hör är vedens krasande ljud när kniven sakta men bestämt pressas genom kubbarnas alla årsringar. Och på några sekunder slits i stycken, det som tagit en massa år av tillväxt.

Jodå jag har gnagt igenom högen ganska bra, men det känns också, inte så mycket kroppsligt däremot är jag förbaskat trött, känns som om ögonen hänger på halv stång snart. Men det blir väl bättre bara detta är klart så man kan koppla bort elendet.

Men det är inte lönt att stressa upp sig för det tar den tid det tar och är ett göromål som måste göras, (men det vore bra om det blev klart innan gräsmattan ska börja klippas).

Men man har i alla fall tid att tänka på olika saker under arbetet som te.x.

kommer all veden att få plats-om inte var ska den läggas i så fall,

vilken dimmension ska jag ha på virket till hundhuset.

och hur många blöjor bör man byta på ett barn under en dag, och är jag kompetent att avgöra det, eller kommer jag att vara kompetent att avgöra det när jag vid 69 års ålder fortfarande är tvungen att jobba för att det inte finns några pensions pengar kvar. Eftersom systemet är så knäppt att ungdomarna inte vill ta endagars vikariat för systemet gör att de förlorar ekonomiskt på att jobba. Nej jag är nog inte kompetent då heller eftersom jag börjat bli lite gammal och senil.

Eller hur kan man som förälder glömma sitt barn i en bil en hel dag, men ändå är det förskolan som brustit i sina rutiner. När tog förskolan över HELA ansvaret för barnen även på deras fritid??

Varför finns det ingen lag som säger att barn också måste få en sammanhängande semester när de jobbar 11 timmar utan rast/dag.

kommer den här sommaren att bli solig så man kan bada med hundarna eller blir den som i fjol.

Ja man kan tänka på många saker under arbetet och som sagt, det lönar sig inte att stressa, men det vore tusan så skönt om det blev klart så jag får börja med mina andra projektsmiley

Så jag fortsätter tänka ett tag till och dra i min spak.

Ha de